Fordított almatorta – tarte tatin |
2017-08-03 15:06:09 |
A tarte tatin (ejtsd: tart taten) ikonikus francia desszert, Hozzávalók egy 26 cm-es kapcsos tortaformához: A tésztához: 30 dkg liszt 1 tojássárga 2 cl vanília-kivonat 20 dkg vaj 10 dkg porcukor 1 citrom reszelt héja Valamint: 2 alma diónyi vaj 2 evőkanál kristálycukor mézeskalács-fűszerkeverék Elkészítés: A tésztához a lisztet tálba tesszük, hozzáadj... |
Kajszibarack: életerő, egészség |
2015-07-15 21:15:52 |
Kajszibarack: életerő, egészség A kajszi az egyik legnagyobb termőterülettel rendelkező gyümölcsünk, csak az alma, a szilva és a meggy előzi meg. A magyar kajszi külföldön is fogalom, a kiváló íz és minőség védjegye. Kajszibarack A leggyakoribb elnevezése a kajszibarack, de hívják sárgabaracknak, tengeribaracknak és majombaracknak is. Közeli rokona a szilva, az ősziba... |
Gyümölcsök, gyümölcsös receptek |
2014-11-13 12:18:50 |
Alma Már a történelem előtti korok óta - mikor még csak különféle vadalma fajták voltak - eszik az ember. Első csodálói és tudatos nemesítői a rómaiak voltak. A Kr. e. első századra legalább tucatnyi változata termett a Római Birodalom térségeiben. Az egyik leghíresebb almatermesztő angol kertész volt. Angliából zarándok atyák vitték az Újvilágba. Ott a gyümölcs olyan népszerű... |
Kajszibarack: életerő, egészség |
2014-07-13 20:14:05 |
Kajszibarack: életerő, egészség A kajszi az egyik legnagyobb termőterülettel rendelkező gyümölcsünk, csak az alma, a szilva és a meggy előzi meg. A magyar kajszi külföldön is fogalom, a kiváló íz és minőség védjegye. Kajszibarack A leggyakoribb elnevezése a kajszibarack, de hívják sárgabaracknak, tengeribaracknak és majombaracknak is. Közeli rokona a szilva, az ősziba... |
Szőlős desszertek |
2013-10-08 20:07:10 |
Szőlős desszertek A szőlő az ősz egyik főszereplője. Általában mosva, kicsit lecsöpögtetve, fürtönként kebelezzük be, de akár desszerteket is készíthetünk belőle, ahogy már az ókori rómaiak is tették. A szőlő nagyon jó alapanyag. Mivel időigényes a pucolása, így inkább díszíteni szoktunk vele desszerteket, pedig nagyon finom tud lenni rétesben vagy esetleg clafoutis-ban,... |
tarte tatin mit Trockenpflaumen und Rosmarin rezept |
2013-04-26 16:48:05 |
Zutaten Für den Teig: 200 g Weizenmehl, oder glutenfreies Mehl 80 g Zucker 100 g Butter 1 / 2 Ei(er), verschlagen Für den Belag: 300 g Backpflaumen, ohne Stein, halbiert 300 ml Rotwein 1 Stange/n Zimt 3 Gewürznelken 200 g Walnüsse, Hälften 1 Birne(n), geschält, n Stücke geschnitten 1 Zweig/e Rosmarin 50 g Butter, für die Form 1 EL Zucker, für die Form Für eine... |
tarte tatin ( fordított almatorta ) |
2012-09-21 08:21:08 |
Francia, és felejthetetlenül finom. A fordított almatortát - a szóbeszéd szerint egy konyhai balesetnek hála - ma már előszeretettel falatozzuk, akár reggel, délben vagy este. Úgyis itt van újra az ősz és vele együtt az almaszezon. Több történet is kering a világon arról, hogy hogyan keletkezett a Tarte Tatin, ez az isteni desszert, de mind közül a következő a lege... |
tarte tatin |
2012-01-22 16:59:54 |
Zutaten 200 g Mehl 100 g Butter, kalte, kleingeschnitten 1 Ei(er), davon das Eigelb 1 Prise Salz 2 TL Zucker 3 EL Wasser 175 g Butter 400 g Zucker 3 kg Äpfel evtl. Sahne, oder Crme Fraîche Man braucht außerdem eine Pizza- oder Pieform (30 -36 cm Durchmesser). Die Äpfel schälen, entkernen und halbieren. Die Butter in der Pieform zerlassen und den Zucker einstreuen. D... |
Az almás sütemény dicsérete |
2012-01-14 07:47:18 |
Az almás sütemény dicsérete Az almás piténél klasszikusabb sütemény nincs is. Egy kevés tészta, sok-sok alma, és az ember már azt sem bírja kivárni, hogy ehetőre hűljön. Nem csak nálunk népszerű az almás sütemény: az angolok, a hollandok, a franciák is imádják - a saját verziójukat. Körkép... Az angoloknál nagy hagyománya van az almás pitének. Egy 1381-es recept tanú... |
Kajszibarack: életerő, |
2011-07-26 09:17:47 |
Kajszibarack: életerő, egészség A kajszi az egyik legnagyobb termőterülettel rendelkező gyümölcsünk, csak az alma, a szilva és a meggy előzi meg. A magyar kajszi külföldön is fogalom, a kiváló íz és minőség védjegye. Kajszibarack A leggyakoribb elnevezése a kajszibarack, de hívják sárgabaracknak, tengeri baracknak és majombaracknak is. Közeli rokona a szilva, az őszibarac... |
|